HET PLOEGEN

In de loop van het voorjaar begint door de warmte en de vochtige grond, het onkruid weer weelderig te groeien. Omdat het onkruid water en voedingsstoffen gebruikt, dat voor de bomen bestemd is, gaan we het onkruid te lijf door de grond te ploegen. Tevens wordt de grond hier luchtig van zodat hij goed ademt en regenwater opneemt.

Na het najaar maken we, ter voorbereiding van de oogst, met een wals de grond rond de bomen plat. Hierdoor kunnen de olijven die voortijdig van de bomen vallen makkelijker van de grond verzameld worden. Van deze olijven wordt ook olie gemaakt, maar niet voor consumptie. De gladde grond heeft ook als voordeel dat tijdens het oogsten de netten gemakkelijker kunnen worden versleept.

Verzending

Vandaag besteld, uiterlijk morgen in Nederland door ons verzonden.

Verzendkosten NL € 3,95

Vanaf € 50,- gratis verzending in Nederland.

30-06-2022

Nu we de tweede hittegolf van dit jaar al achter de rug hebben is het prettig voor het werk dat het weer wat minder warm is. Helaas hebben die extra warme periodes tijdens de bloei er voor gezorgd dat een gedeelte van de bomen zn bloempjes heeft laten vallen. Er is niets aan te doen, een record-oogst zal het dit jaar niet worden.

© 2016 - 2024 El Principe Verde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel