Onze Virgen Extra OLIJFOLIE komt van de olijfsoort Empeltre, één van de oudste olijfsoorten van Spanje. Het is een veelzijdige maar bovenal bijzondere olijfolie vanwege zijn fluweelachtige smaak en textuur. In tegenstelling tot veel andere olijfolieën is Empeltre olijfolie niet bitter. Als je deze zoete olijfolie even de tijd geeft komt er een fruitig boeket aan smaken tevoorschijn, dat wordt afgerond met een klein pepertje. 

In de keuken kun je met onze olijfolie echt culinair aan de slag. Maak je bijvoorbeeld een saus, crème of puree, dan kun je rekenen op een rijke toevoeging aan de smaak, terwijl de olie door afwezigheid van bitter en sterke peper, nooit in de weg gaat zitten. Met onze olijfolie kun je zelfs mayonaise en aioli maken!

Al onze bomen verbouwen wij "en secano", oftewel zonder irrigatie. Dit betekent dat de boom extra zijn best moet doen om van heel diep zijn water te halen, waardoor hij een specifieke, bijzondere smaak krijgt.

 

We bieden deze olie in twee soorten aan; gefilterd en ongefilterd.
Ongefilterd
 is de meest pure vorm, het is de olie zoals de olijf hem ons geeft. Hij behoudt zijn volledige smakenpalet en is iets pittiger dan wanneer hij wordt gefilterd.
De olie is vooral geschikt voor koud gebruik.

Wanneer we de olie filtreren krijgen we een prachtig heldere olie, die nu, door het verwijderen van minuscule stukjes pit, vruchtvlees, vel en waterdeeltjes, geschikt is voor warm gebruik. De smaak wordt iets milder, dit is in feite de "standaard" uitvoering van de olie.
De olie kan tot wel 180ºC verwarmd worden waardoor je hem zonder problemen kunt gebruiken voor ovenschotels, bakken en frituren. En let op, de olie behoudt tot deze temperatuur zijn smaak én zijn gezonde eigenschappen, en daarmee dus ook de producten, die je hierin bereidt.
 

Respect voor het product en de natuur.
Wij produceren onze olijfolie op kleine schaal, 100% uit eigen oogst. Dit betekent dat wij er voor in kunnen staan dat elke olijf met zorg wordt behandeld om zo tot een zo hoog mogelijke kwaliteit en een zo rijk mogelijk product te komen.
Elk facet in de totstandkoming van de oijfolie proberen wij zo duurzaam mogelijk te doen. Respect voor het product en de natuur. 

 

NAAR DE WEBWINKEL

Naar de webwinkel

Verzending

Vandaag besteld, uiterlijk morgen in Nederland door ons verzonden.

Verzendkosten NL € 3,95

Vanaf € 50,- gratis verzending in Nederland.

30-06-2022

Nu we de tweede hittegolf van dit jaar al achter de rug hebben is het prettig voor het werk dat het weer wat minder warm is. Helaas hebben die extra warme periodes tijdens de bloei er voor gezorgd dat een gedeelte van de bomen zn bloempjes heeft laten vallen. Er is niets aan te doen, een record-oogst zal het dit jaar niet worden.

© 2016 - 2024 El Principe Verde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel