ANDERE TOEPASSINGEN

Olijfolie staat voornamelijk bekend als voedingsmiddel, maar er zijn heel wat andere toepassingen bekend. Hieronder zullen we er eens een paar noemen.


Olijfolie is vanwege zijn gezonde effecten in allerlei cosmetische producten terug te vinden, maar wat dacht je ervan om het puur te gebruiken? Voor alle toepassingen geldt; wel Virgen Extra gebruiken natuurlijk!

Huid
Olijfolie werkt voor je huid hydraterend en regenererend vanwege de vele anti-oxydanten die het bevat. Ook gaat het veroudering van de huid tegen, en houdt het de huid elastisch. Gebruik je het voor een massage, dan kun je al deze positieve eigenschappen voor je huid bij de toch al gezonde massage optellen.

Heb je je gebrand? Na het koelen Virgen Extra Olijfolie opbrengen.


Haar
Net als voor je huid, werkt olijfolie ook voor je haar hydraterend en regenererend. Het wordt sterker, krijgt meer glans, groeit sneller en je hebt minder last van gespleten punten. Het verzorgd ook nog eens je hoofdhuid.
Maar hoe pas je het toe?

1x per 2 weken of per maand behandel je je haar met olijfolie. 

  • Doe een beetje olijfolie in je handpalmen en masseer je haar en je hoofdhuid hiermee in. 
  • Bedek je haar met een warmvochtige handdoek, en laat het geheel 20 minuten inwerken.
  • Was je haar grondig, het beste met een milde (kinder-)shampoo. 

Het resultaat is een gezonde bos haar, en dát met een middel dat je gewoon in je keukenkastje hebt staan!
 Als je achterin de kast een vergeten flesje olijfolie van een paar jaar oud tegenkomt, niet weggooien…;

Scharnieren
Het is natuurlijk heel erg voor de hand liggend, maar ook olijfolie is olie, en daar kun je mee smeren. Dus kom je een piepende deur tegen, druppeltje olijfolie erbij, en opgelost!

Meubels
Ja hoor, je kunt ook je meubels reinigen met olijfolie. Zowel bewerkt als onbewerkt hout kun je reinigen en behandelen met olijfolie. Gewoon wat op een doekje doen, en wrijven maar. 

 

Verzending

Vandaag besteld, uiterlijk morgen in Nederland door ons verzonden.

Verzendkosten NL € 3,95

Vanaf € 50,- gratis verzending in Nederland.

30-06-2022

Nu we de tweede hittegolf van dit jaar al achter de rug hebben is het prettig voor het werk dat het weer wat minder warm is. Helaas hebben die extra warme periodes tijdens de bloei er voor gezorgd dat een gedeelte van de bomen zn bloempjes heeft laten vallen. Er is niets aan te doen, een record-oogst zal het dit jaar niet worden.

© 2016 - 2024 El Principe Verde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel