VEEL GESTELDE VRAGEN
 

 • Komen die mooie glazen flessen wel heel op de bestemming aan, als ze met de pakketpost verstuurd worden?
  Zeker wel, we versturen ze in beproefde verpakkingen die alles dat ze via de post onderweg naar jou tegenkomen, kunnen weerstaan. Mocht onverhoopt toch breuk optreden, sturen wij kostenloos nieuwe olijfolie toe.
   
 • Worden de bestellingen helemaal vanuit Spanje verstuurd?
  Nee, wij laten onze olijfolie door een transportbedrijf van La Fresneda naar ons magazijn in Lekkerkerk brengen. Vanuit de voorraad in Lekkerkerk worden de bestellingen vervolgens verzonden.

   
 • Kan ik jullie olijfolie ook in een speciaalzaak kopen?
  Ja, dat kan. In Lekkerkerk, waar we ook onze opslag hebben, kun je bij de delicatessenwinkel “William de Kaasboer” onze olijfolie proeven en kopen.

   
 • Is het erg als de olijfolie koud heeft gestaan en er vlokken in zitten?
  Nee, dit kan geen kwaad, en heeft geen invloed op de kwaliteit. Zodra de olie weer helemaal op temperatuur is verdwijnen de vlokken.

   
 • Is het erg als er bezinksel in de fles zit?
  Nee hoor, geen probleem. Dit zijn gewoon minuscule stukjes vruchtvlees en pit die naar de bodem zakken.

   
 • Is de olie van El Príncipe Verde van de eerste persing?
  Jazeker, wij zetten het alleen niet op de fles omdat de olie helemaal niet geperst wordt, maar gecentrifugeerd. Daarnaast is Virgen Extra olijfolie altijd van de eerste persing.

   
 • Is de olie van El Príncipe Verde koud geperst?
  Ja, onze olijfolie wordt koud geperst. Wij mogen dit alleen niet op het etiket zetten omdat onze molen geen meetsysteem gebruikt dat de temperaturen tijdens het productieproces opslaat, en waarmee je vervolgens officiëel aan kunt tonen dat het koud geperst is.

   
 • Plukken jullie je olijven met de hand?
  Ja, dat zou je kunnen zeggen, maar we gebruiken wel mechanisatie. Handgeplukt is een beetje overtrokken term. Het wekt de indruk dat dat de enige juiste manier is, en dat mechanisatie slecht is. Dit is absoluut niet waar, het gaat erom dat er in elk stadium zorg voor het product is. Ook is het per olijfsoort afhankelijk of de olijven gevoelig zijn voor bepaalde facetten van de oogst. Bij ons geen praatjes en misleidende termen, we gaan gewoon voor maximale kwaliteit.

   
 • Is olijfolie echt zo gezond?
  Ja, het is heel gezond. Er zijn een tal van positieve invloeden op de gezondheid te noemen, maar de belangrijkste feiten zijn dat het rijk is aan polyfenolen, omega-3 vetzuren en vitamine E. Hierdoor werkt olijfolie; anti-oxiderend, ontstekingsremmend en cholesterol verlagend. Het is in algemene zin goed voor hart en bloedvaten en het spijsverteringskanaal.

 

Verzending

Vandaag besteld, uiterlijk morgen in Nederland door ons verzonden.

Verzendkosten NL € 3,95

Vanaf € 50,- gratis verzending in Nederland.

30-06-2022

Nu we de tweede hittegolf van dit jaar al achter de rug hebben is het prettig voor het werk dat het weer wat minder warm is. Helaas hebben die extra warme periodes tijdens de bloei er voor gezorgd dat een gedeelte van de bomen zn bloempjes heeft laten vallen. Er is niets aan te doen, een record-oogst zal het dit jaar niet worden.

© 2016 - 2024 El Principe Verde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel