GEZONDHEID

Olijfolie is rijk aan polyfenolen, omega-3 vetzuren en vitamine E, waardoor er verschillende positieve gezondheidseffecten aan worden toegeschreven, zoals; anti-oxiderend, ontstekingsremmend en cholesterol verlagend.
Het is in algemene zin goed voor hart en bloedvaten en het spijsverteringskanaal.
 

Een eetlepel olijfolie
Omdat op een nuchtere maag voedingsstoffen direct worden opgenomen en de positieve effecten nog groter zijn, wordt het in Spanje als zeer gezond beschouwd om 's ochtends voor het ontbijt een eetlepel olijfolie te nuttigen.
 

Een mythe
Soms lijkt het erop, dat nog steeds wordt gedacht dat je door royaal gebruik van olijfolie, diarree zou kunnen krijgen. Dit is echter een fabeltje. Het komt uit de tijd dat men begon op vakantie te gaan naar mediterrane landen, en dat men dan door verandering van voedsel of besmet water diarree kreeg. Ten onrechte werd gedacht dat dit door olijfolie kwam.
Het is verleidelijk om te denken dat olie er voor zou zorgen dat een en ander er gesmeerd uit zou komen, maar dit heeft echt met hele andere dingen te maken. Van olijfolie krijg je geen diarree.

Verzending

Vandaag besteld, uiterlijk morgen in Nederland door ons verzonden.

Verzendkosten NL € 3,95

Vanaf € 50,- gratis verzending in Nederland.

30-06-2022

Nu we de tweede hittegolf van dit jaar al achter de rug hebben is het prettig voor het werk dat het weer wat minder warm is. Helaas hebben die extra warme periodes tijdens de bloei er voor gezorgd dat een gedeelte van de bomen zn bloempjes heeft laten vallen. Er is niets aan te doen, een record-oogst zal het dit jaar niet worden.

© 2016 - 2024 El Principe Verde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel