De reis van onze olijfolie
Van boom tot bord
Onze olie heeft een uniek verhaal. Een verhaal dat begint bij de kern van de olijf, en eindigt bij de kern van het goede leven: lekker en gezond eten op jouw bord. Benieuwd hoe jouw fles pure olijfolie van El Príncipe Verde tot stand komt? Hieronder nemen we je mee op de reis die onze olijfolie aflegt. Van boom tot bord.


1. Onze bomen
Onze Empeltre bomen behoren tot de oudste soort olijfbomen van Spanje. Zij groeiden hier al honderden jaren voordat wij kwamen, en dit laten we ze in hun eigen tempo doen. De olijven verbouwen we en secano; zonder irrigatie. Doordat de olijfbomen hun water zelf diep uit de grond moeten halen, ontstaat de karakteristieke smaak van onze Empeltre olijfolie- die geen jaar exact hetzelfde is. Precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

2. Onze olijven
Temidden van de ongerepte natuur in Spaans Toscane krijgen onze bomen alle tijd en ruimte om te groeien. Het resultaat: olijfolie met een bijzonder boeket. Niet bitter, maar fluweelzacht, zoet en fruitig. Met tonen van amandel, groene banaan en appel. Maar de fijnproever herkent ook hinten van gras, artisjok, walnoot en paprika. Een licht pepertje vormt het slotakkoord van de unieke smaakbeleving van onze Empeltre olijfolie.

3. Ons proces
Om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen produceren we onze olijfolie lokaal, duurzaam en op kleine schaal. Met respect voor de natuur en de olijf. Zo trillen we de olijven uit de bomen, en vangen ze zonder ze aan te raken op in netten. Gebruiken we geen onkruidbestrijdingsmiddelen tijdens ons proces. En staat raffineren niet in ons woordenboek. Wij verbouwen, oogsten en verwerken alleen de beste olijven tot de meest pure extra virgen olijfolie.

4. Lokaal verbouwd en verzonden
Niet alleen het verbouwen, maar ook het bottelen en verzenden van onze olijfolie doen we zo duurzaam mogelijk. Daarom bestel je jouw El Príncipe Verde olie rechtstreeks bij ons, in een duurzame verpakking. Je bestelling legt vervolgens de kortst mogelijke route af naar Nederland: korter dan welke route ook voor olijfolie. Zo koop je lokaal en ambachtelijk bij een Nederlandse olijfboer. En geniet je van goed eten. Iedere dag en bij iedere maaltijd.

Het principe van
El Príncipe Verde
Wat in 2011 begon met een kleine finca en een paar olijfbomen, is uitgegroeid tot wat El Príncipe Verde vandaag de dag is: een volwaardige Nederlandse olijfboer in Spanje.
Hard werken voor een eerlijk, puur product - dat principe gaat over van vader op zoon. Om het goede leven nog beter te maken, bij ons in Spanje en bij jou in Nederland.


De oorsprong van het goede leven
In Spaans Toscane
Met iedere druppel olijfolie proef je de sfeer van het leven in de comarca Matarraña, waar de tijd soms stil lijkt te staan. De gelijknamige rivier stroomt en kronkelt hier door de valleien. Eeuwenoude straatjes gaan over in zanderige landwegen, die leiden naar het agrarische hart van de regio. Deze bergachtige omgeving in Aragón, die ook wel Spaans Toscane wordt genoemd, vormt het decor van onze olijfgaarden. Toen ons gezin hier jaren geleden neerstreek veroverde de streek meteen onze harten.
Daarom hebben we hier ons goede leven opgebouwd. Door hard te werken voor een oorspronkelijk product. Wij genieten van ons werk op de zonovergoten bergterrassen van Matarraña. Zodat jij kunt genieten van goed eten. Iedere dag weer.
Voor iedereen, voor iedere maaltijd, voor iedere dag van de week.




